0:05
Főoldal | Rénhírek
A Samsung is benevez

Dömping az e-könyvolvasók piacán

A Sony egymillió ingyenes könyvet ígér és további két új olvasót mutat be. A Samsung pedig a napokban jelentette be, hogy szintén belép a piacra.

nyest.hu | 2009. augusztus 3.

A Sony bejelentette, hogy elektronikus könyvolvasóival mostantól több, mint egymillió könyvet érhetnek el a felhasználók – a Google Book projektnek köszönhetően. A keresőóriás ugyanis elérhetővé tette a projekt révén digitalizált egymillió kötet elérését a Sony számára. A Sony Readerekkel így ingyenesen elérhetővé vált elektronikus könyvek száma – legalábbis a távol-keleti gyártó szerint – meghaladja az egymilliót.

Az elektronikus könyvpiacon egyre élesedik a verseny. Az első olvasót még a Sony dobta piacra 2006-ban. Az Amazon saját fejlesztése, a Kindle azonban hamarosan jelentős piaci részesedésre tett szert, nem utolsó sorban a fejlesztés mögött álló értékesítési hálózatnak köszönhetően. A Kindle készülékekkel e pillanatban 300 ezer könyv érhető el ingyenesen – bár az Amazon megítélésének nem sokat használt az elmúlt hetek könyvvisszavonási botránya.

Míg a Sony két új, öt és hatcolos képernyővel szerelt olvasót jelentett be, napokban a Samsung is jelezte, hogy belép az olvasópiacra, méghozzá nem is akárhogy. A zsebben is elférő olvasó révén a tervek szerint le kívánják körözni az Amazont. Ugyan elemzők megjegyzik: ehhez sokat kell még fejlődni. Az egyelőre csak Dél-Koreában kapható készülékek nem rendelkeznek wifi funkcionalitással, képernyőjük kicsi, és ami a legfontosabb, maximálisan csupán 2 500 könyv tárolására képesek.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...