0:05
Főoldal | Rénhírek

Halálos nyelv-nemtudás

Philadelphiában egy utcai rabló agyonlőtt egy afrikai diákot. Az ok: az afrikai fiatalember nem értette, mit akar tőle a támadója.

nyest.hu | 2009. augusztus 18.

Augusztus 17-én egy 22 éves, Maliból származó fiatalember a padon üldögélt és szintén afrikai barátaival beszélgetett, amikor feltűnt egy pisztolyos férfi, és pénzt követelt tőle. A fiatal, francia anyanyelvű egyetemista azonban nem értette, mit akar tőle a támadó, aki erre a nála lévő pisztollyal mellbe lőtte. A fiatal férfi a kórházban belehalt sérüléseibe. A másik két, a társaságában lévő fiúnak nem esett baja.

A tanúk szerint a fiatal afrikai, noha valóban nem értette támadója mondandóját, a testbeszédéből megértette, hogy el akarja venni a pénzét, és kotorászni is kezdett a zsebében – csak nem elég gyorsan. Társai szerint ez okozta a vesztét.

A családtagok szerint azonban egyértelműen nyelvi-kulturális okok és a szerencsétlen véletlen vezetett a tragédiához. A nagybátyja szerint „a pisztolyról Maliban senkinek sem a civilek jutnak az eszébe. A pisztoly a hadsereghez tartozik... vagy azért hordod magaddal, hogy állatokra vadássz vele. Ha azonban verekedésre kerül sor, ott sosem kerül elő”.

Az áldozat a helyi főiskolán tanult angolul, és gazdasági területen szeretett volna továbbtanulni.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...