0:05
Főoldal | Rénhírek

Iszonyat! Fiúzenekar, fazongyanta, feddés

Írországban a médiafelügyeleti testület bírálta az egyik rádiót a reggeli műsorsávban hallható szkeccs miatt. Büntetésről nincs hír.

nyest.hu | 2009. augusztus 11.

2008 májusában egy hallgató tett panaszt az ír médiafelügyeleti testületnél, mivel szerinte az RTÉ 2fm egyik reggeli műsorában hallható jelenet túlment az ízlésesség határán, emellett pedig durva nyelvezetet használt. A paródia pénteken reggel 8:55-kor került adásba, így sok gyerek is hallhatta.

Az ominózus szkeccs a híres ír fiúzenekar, a nemrég újra összeállt Boyzone két tagját parodizálta két színész részvételével. A jelenet témája a gyantázás és az azt követő kellemetlenségek voltak – számolt be róla a BBC.

A testület kivizsgálta az ügyet, és megfeddte a csatornát a műsorrészlet nem megfelelő időzítéséért. A rádió azzal védekezett, hogy a Colm and Jim Jim Breakfast Show (Colm és Jim Jim reggeli show) célcsoportja a 25–44 éves korosztály, amelynek tagjai mind a nyelvezetet, mind a jelenet humorát tudják kezelni és értékelni – a kiskorúak és szüleik pedig a saját felelősségükre hallgatnak ilyen témájú műsorokat.

A felügyelőtestület elutasította a csatorna érveit.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...