0:05
Főoldal | Rénhírek

Élre tör az onlájn média!

A Pulitzer-díjnak nagy megbecsültsége van újságíró-körökben. Már csak emiatt sem mellékes változás, hogy már online sajtós is megkaphatja.

MTI | 2009. december 8.

Az amerikai újságírás legnagyobb presztízsű kitüntetéséről döntő  Pulitzer Testület (Pulitzer Board) alig egy héttel ezelőtt határozott arról, hogy ezentúl a csak online megjelenő újságok és híroldalak publikációit is figyelembe veszik a díjak kiosztásánál. Ezt követte hétfőn Jim VandeHei, a Politico.com főszerkesztő-társalapítójának beválasztása a testületbe. „A Pulitzer Testület és a Politico küldetése sok szempontból azonos: felkarolni az új médiát közben arra is ügyelve, hogy ne engedjünk az írások, a tudósítások és az alaposság legmagasabb követelményeiből” – fogalmazott a 38 esztendős VandeHei. Hangsúlyozta, mekkora megtiszteltetésnek tartja, hogy immár részese lehet ennek a küzdelemnek.

A Pulitzer szabályzata már tavaly is változott: akkor a legalább hetente egyszer megjelenő online amerikai hírkiadványok kaptak lehetőséget a testület előtti megmérettetésre. Az online rovatvezetők, a kritikusok és a bloggerek azonban kiszorultak a díjazásból.

A legújabb szabálymódosítás alapján az újságírói díjat kiemelkedő munkájuk elismeréseként az egyesült államokbeli, legalább hetente publikált írott sajtó vagy online híroldal munkatársai egyaránt megkaphatják.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...