0:05
Főoldal | Rénhírek

Diszlexiás? Itt egy szuper kutatás, amiben részt kell vennie!

Még mindig keresik a kutatók azokat a diszlexiával élő fiatal felnőtteket, akik szívesen vennének részt egy izgalmas kutatási projektben.

nyest.hu | 2017. szeptember 13.

Diszlexiás? Jelentkezzen az MTA TTK Agyi Képalkotó Központ vizsgálatsorozatába, amelynek keretein belül a legmodernebb agyi képalkotó módszerekkel és pszichofizikai vizsgálóeljárásokkal találkozhat. A vizsgálatokban résztvevők anyagi kompenzációban is részesülnek.

Az MTA TTK Agyi Képalkotó Központ fiatal felnőtt – 18 és 35 év közötti –diszlexiás önkéntesek jelentkezését várja az olvasási nehézségek neurális hátterét vizsgáló vizsgálatsorozatába. Ezek során kombinált szemkövetéses, elektroenkefalográfiás (EEG), agyi perfúziós – vérátáramlást mérő –, valamint  strukturális és funkcionális mágneses rezonancia képalkotás (MRI) alapú módszerekkel történik az olvasási nehézségek agyi korrelátumainak feltérképezése, miközben a résztvevők számítógép képernyőjén szövegeket olvasnak.

Diszlexiás? Itt egy szuper kutatás, amiben részt kell vennie!

A résztvevők anyagi kompenzációban is részesülnek, ennek értéke 1000 Ft/óra.

Részletes tájékoztatóért és a jelentkezéshez keresse fel weboldalunkat, amelyet az alábbi linken érhet el: https://sites.google.com/view/olvasasvizsgalat

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...