0:05
Főoldal | Rénhírek

„Csakazértis”

Első alkalommal ítélték oda a „Csakazértis” díjakat, az újságíróknak és szerkesztőségeknek adományozható elismerést Juszt László, Kardos Péter, Németh S. Szilárd, Tanács István, a Klubrádió és a Népszava kapta meg – közölték az alapítók a hétfői, budapesti díjátadás után az MTI-vel.

MTI | 2013. április 30.

A díjat a „Csakazértis” címmel 1991-től 93-ig megjelent szociáldemokrata lap és annak egykori munkatársa, a 2003-ban elhunyt Szalai Pál újságíró emlékére alapította három szervezet: a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége és a Magyarországi Szociáldemokrata Párt. Az alapítást az idén márciusban, egy sajtótörténeti konferencián jelentették be.

Bódás Bianka, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) szóvivője ismertette: a díjjal „a társadalmi igazságtalanságok feltárásában kiemelkedő, az elesettek, kiszolgáltatottak ügyét empátiával képviselő, a civil kurázsit vállaló újságírókat és szerkesztőségeket szeretnék megbecsülni”. „Díjunk egyfajta főhajtás, tisztelet kifejezése azok iránt, akik újságíróként a szó, a kép, az írás erejével állnak helyt” – tette hozzá.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!