0:05
Főoldal | Rénhírek

Az olasz kormányt felháborította a sajtószabadság melletti tüntetés

Az olasz jobbközép kormány felháborodással reagált a sajtószabadság védelme érdekében rendezett szombati tömegtüntetésre, amelyen mintegy 150 ezren vettek részt a római Piazza del Popolo téren.

MTI | 2009. október 5.

„Olaszországban a média nagyfokú szabadsággal rendelkezik, ám ez főként a rágalmazás szabadságában nyilvánul meg” – fogalmazott Franco Frattini külügyminiszter vasárnapi nyilatkozatában. A Silvio Berlusconi miniszterelnök pártjához tartozó miniszter ezzel azokra a sajtótámadásokra célzott, amelyekkel a főnökét vették célba a lapok annak legutóbbi szexügyei kapcsán.

A koalíciós párt Lega Nord főnöke, Umberto Bossi is bírálattal illette a szombati demonstrációt. Mint fogalmazott, a kormánypártok tiszteletben tartanak minden utcai megmozdulást, ám „Itáliában túlságosan tág határok vannak a politikusok lejáratására”.

A szombati tüntetésre, amelyet támogatásáról biztosított az Európai Újságírók Szövetsége is, azután került sor, hogy Berlusconi beperelt több újságot, amelyek beszámoltak a magánéletét kísérő botrányokról.

„Ez a demonstráció annak a bizonyítéka, hogy az olaszok még képesek reagálni és felháborodni. Az eddiginél is határozottabban kell folytatnunk a harcot a média szabadságáért” – hangoztatta Dario Franceschini, az olasz ellenzék vezére.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...