0:05
Főoldal | Rénhírek

Az angoltanulás szigete

A Fülöp-szigetek Cebu szigete az angol nyelvi képzés paradicsoma szeretne lenni, e hónapban szervez egy angol nyelvtanítási konferenciát.

nyest.hu | 2010. augusztus 4.

A Fülöp-szigetek Cebu szigete már most is turistaparadicsomnak számít, de a 2,5 milliós szigetnek még ennél is nagyobb ambíciói vannak. A helyi vezetők és üzletemberek azt szeretnék, ha a sziget az angol nyelvi képzés egyik legfontosabb központjává válna – tájékoztat minket a Fülöp-szigeteki Inquirer cikke.

A sziget e hónapban (augusztus 12-15) rendezi meg az angol nyelvtanítás konferenciáját, ahol az előzetes visszaigazolások szerint 160 külföldi és helyi nyelviskola vesz részt. A Fülöp-szigeteken a lakosok igen magas, 46 százalékos aránya beszél angolul, és ezzel az ötödik legnagyobb angolul tudó lakosságot tudhatja magáénak az USA, India, Nigéria és Nagy-Britannia után.

Cebu fő helyi nyelve egyébként az ausztronéz szebuano nyelv, melyet a környező szigeteken is nagy számban, összesen legalább 20 millióan beszélnek. A helyi vezetők azonban az angol nyelvtől várják a sziget népszerűségének további növekedését. A szigetet jelenleg is sok koreai választja  az angol nyelv tanulására, de Cebu lakói még több ázsiai diákot szeretnének elhódítani a nyelvtanulás lehetőségével az angol nyelv hagyományos ausztrál, angol és amerikai piacairól.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!