0:05
Főoldal | Rénhírek

Az amerikai hadsereg nyelvi konferenciája

Idegen országban nem lehet csak úgy szolgálatot teljesíteni: fontos a másik nyelvének, kultúrájának ismerete.

nyest.hu | 2010. március 8.

Külföldi szolgálat teljesítésekor elengedhetetlen a másik kultúrájának, s – ideális esetben –nyelvének ismerete – márpedig az Egyesült Államok hadseregét nem jellemzi az otthon ülés. Annak érdekében, hogy erre felhívják a figyelmet, nagyszabású konferenciát szerveztek a hétvégén az Arizonai Állami Egyetemen, amelyre hivatalosak voltak a hadsereg, a légierő, a tengerészet és a nemzetbiztonságiak képviselői az Államok minden szegletéből.

Az Arizonai Állami Egyetem már két éve részt vesz a kadétok képzésében: külföldi programokra viszi őket, és speciális, a hadsereg szempontjából fontos nyelveket oktat nekik, úgy mint: perzsa, orosz, tatár és üzbég. A cél a kultúrák közötti határ lebontása.

„Ez a program arról szól, hogy megváltoztassuk a világhoz való viszonyunkat. Három évvel ezelőtt még csak maroknyi katona volt, aki Közép- és Dél-Ázsia vagy Afrika nyelveiben és kultúrájában jártas volt. Ma már 500 kadét tanulja ezeket a nyelveket, látogatja ezeket az országokat, és tanulja a módot a kultúrák közti korlátok lebontására. Olyan készségeket szereznek ezáltal, amik jó szolgálatot tesznek nekik, bárhol is járjanak a világban” – magyarázza az arizónai egyetem honlapján Kathleen Evans-Romaine, a speciális nyelvi program vezetője.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!