0:05
Főoldal | Rénhírek

Az adóhatóság ellenőrzi majd a hallgatókat

A hallgatóknak maguknak kell majd jelezni, ha ledolgozták a hallgatói szerződésben rögzített éveket, akik nem teljesítik a feltételeket, azokat az adóhatóság fogja megkeresni.

Edupress | 2012. augusztus 8.

Az oktatási államtitkárság közlése szerint: ha valaki ledolgozta a képzési idejének kétszeresét Magyarországon, az köteles lesz 30 napon belül jelezni ezt – adatokkal alátámasztva – az adóhatóságnál. Aki nem teljesíti a feltételeket, azt várhatóan ugyancsak az adóhatóság keresi majd meg.

A femina.hu információi szerint a hallgatói szerződések nyilvántartásával, kezelésével kapcsolatos szabályokat rögzítő kormányrendeletről még a nyár folyamán születik döntés. A tervezet szerint a felsőoktatási intézmény a hallgatói jogviszony megszűnéséről vagy a képzés lezárásáról az adatokat eljuttatja az Oktatási Hivatalhoz, amely aztán tájékoztatja a hallgatót, valamint az adóhatóságot a szerződés teljesítéséhez szükséges feltételekről.

Az Oktatási Hivatal átadja az adóhatóságnak a törvényben rögzített szabályok szerint nyilvántartott adatokat is. A hallgatói jogviszony ideje alatt az Oktatási Hivatal, lejárta vagy megszűnése után az adóhatóság foglalkozik majd az üggyel.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (1):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
11 éve 2012. augusztus 9. 20:54
1 Szalakóta

Jó, de honnan fogja tudni az adóhatóság, hogy mikor kell megkeresni az illetőt?