0:05
Főoldal | Rénhírek

A leggázabb karácsonyi slágerek

Az ünnepek alatt zenét fogunk sugározni. Jobb, ha már most túlesünk a nehezén. Közönséget megosztó válogatásunk következik.

nyest.hu | 2010. december 24.

Melyek azok a számok, melyeket nem szeretnénk hallani karácsonykor? Sem.

9. Christmas Is All Around

Bár az eredmény nem lett annyira szörnyű (aki nem ért egyet, várja ki az alábbiakat!), maga az átírás ötlete van annyira gáz, hogy listánkat Billy Mack dalocskájával nyissuk.

8. Gyertyák

Demjén Rózsi dala talán halottaknapi ízléstelenségnek is elmenne, de valamiért mégis karácsonyi dalként tartjuk számon...

Ez a házilag barkácsolt kis videó nagyon szép vizuális tükre a dal tartalmának.

A leggázabb karácsonyi slágerek
Forrás: Wikimedia Commons / Visitor7 / CC BY-SA 3.0

7. Ajándék

Már az eredeti  Korall Piramis is elég ciki, de ez a feldolgozás rátesz egy lapáttal. Rekedt hanghoz nem megy a nyálas szöveg.

6. Last Christmas

Az igazi nyálat a Wham! képviseli. Nem véletlen, hogy a bolgároknál kiverték a biztosítékot.

5. All I Want For Christmas Is You

Bolgár barátaink szerint ugyan ez a szám kevésbé idegesítő, mint az előző, de mi azt mondjuk, hogy így karácsonykor könnyebben elviseljük a lassú nyáladzást, mint Mariah Carey idióta ugrálását.

4. Karácsonyi duett

Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra egyesült erővel borzasztja a nyest olvasóit.

3. Hógömb

Barbee, azaz  Agléra Krisztina majdnem középszar, de nem kifejezetten gáz minősítéssel megúszta, hogy bekerüljön a válogatásunkba, azonban a „Hógömb az élet egy éjen át” sorával végül sikerül kvalifikálnia magát a versenybe.

2. Hát így vagyunk mi ketten

Gáz számokról nem lehet úgy beszélni, hogy ne hangozzék el a Záray–Vámosi házaspár neve. Igazi karácsonyi dalt sajnos nem találtunk, de a dekoráció mégiscsak késő decemberre utal. Külön figyelemre méltó az előadott koreográfia, ill. a díszlet, ahol a stílbútorral szellősen berendezett lakótelepi lakásból délnémet favázas házikók sziluettjeire láthatunk.

1. Rémálom Karácsony éjszakán

Meggyőződésünk szerint vitathatatlan, hogy a leggázabb karácsonyi produkció a Disco Expressé. Az egyetlen, ami menti őket, hogy feltehetően éppen a miénkhez hasonló listák élét célozták meg – nos, számításuk bejött.

A leggázabb karácsonyi slágerek
Forrás: Wikimedia Commons / United States Marine Corps

Emlékeztetjük olvasóinkat, hogy ez volt a gödör alja, innen már csak feljebb jövünk! Figyeljék a nyest újabb listáit!

Addig is írják meg, Önök szerint melyik a leggázabb karácsonyi sláger!

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (19):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Az összes hozzászólás megjelenítése
8 éve 2014. december 27. 12:45
19 Kormos

Én a magam részéről főleg Disco Expresszt hallgattam, igaz, nem ezt a számot, hanem a Számcsengő Systemet.

8 éve 2014. december 27. 12:44
18 Kormos

Én a magam részéről főleg Disco Expresszt hallgattam, igaz, nem ezt a számot, hanem a Számcsengő Systemet.

8 éve 2014. december 26. 14:28
17 lunula

Bár ezek közül több dalt én sem hallgatok szívesen, de ettől még nem lesz gáz egyik sem. Szerintem ebben a formájában a cikk felesleges, igénytelen - a nyest.hu színvonalához képest. Ez teljesen szubjektív lista. Erősítsük azon emberek táborát, akik nem tudják elfogadni mások eltérő véleményét, ízlését? Vagy tetszik nekünk, és szeretjük, vagy nem, és még az is előfordulhat, hogy annyira hozzátartozott a régi karácsonyainkhoz, hogy végül már megszoktuk. (Egyébként lehetett volna még bővíteni ezt a listát.) :)

11 éve 2011. december 23. 17:50
16 Annie

:D

11 éve 2011. december 23. 17:27
15 elhe taifin

Death Metal Merry Christmas by Hidden Pride 1996

www.youtube.com/watch?v=AFbZjgAXwiU

:)

11 éve 2011. december 23. 17:18
14 Annie

Sikerült lemenni a Blikk színvonalára. Nem értem, miért lenne baj karácsonykor jól ismert karácsonyi dalokat hallgatni. Ha nem tetszik, zárkózz be és hallgass death metalt, vagy ki is lehet menni Szaúd-Arábiába, akkor megúszod az egész karácsonyt.

Az itt maradóknak meg boldog karácsonyt kívánok :)

12 éve 2010. december 25. 14:20
13 Fejes László (nyest.hu)

@beckett: :)

12 éve 2010. december 25. 14:03
12 Fejes László (nyest.hu)

@kékcsillag: Való igaz, nyilván a Zorall -- Korál összecsengés hatott (ráadásul Korall, :), na, ez olyan téma, amiről cikk kellene a nyesten!

12 éve 2010. december 24. 23:50
11 kergezerge

Azt hiszem, az idei életem legsikeresebb éve, most esik le, hogy egyszer sem hallottam azt a :ł[#&@ Wham-számot. Se pláza, se kerrádió, nincs vidámabb a zergénél. Rózsiéról egyébkét anno én is azt hittem elsőre, valami bugyuta halottsirató akar lenni.

"Ha nem lenne, akkor száraz lenne az ünnepi hangulat!" - igen, szárazabb, pár jóérzésű ember nem fakadna sírva :D

Atlantisz, te meg ne égesd már a jobbosokat, légyszi! Szebb jelent!

12 éve 2010. december 24. 20:19
10 Bio

Kedves: "Szerkesztő" /Fejes László úr/

Véleményemet az előbbiekben írtakhoz nem állhattam megtartani csupán magamnak. A foglalkozásomat tekintve nem vagyok kritikus, de meg van a saját véleményem általában véve mindenről és meg is tudom védeni azt, emelet tiszteletben tudom tartani azoknak a véleményét is akiké eltér az enyémtől. Kijelenteni, hogy "Melyek azok a számok, melyeket nem szeretnénk hallani karácsonykor? Sem." igen találó cím, de erős túlzás. Az itt említett művek többsége nem, hogy elrontja sokkal inkább emeli az ünnep fényét amivel az eddigi reakciók szerint többen is egyet értenek velem. Szerencsére senkit nem köteleznek a karácsonykor se máskor ezeknek a daloknak a hallgatására ezért kérem szerkesztői idejét pazarolja olyan dolgok megítélésére amiben sokkal jártasabb. Kívánok mindemellett kellemes ünnepeket és nagyobb sikereket mint amit ennek a cikknek a megírása jelentett.

Őszinte üdvözlettel: Egy igényes olvasó

12 éve 2010. december 24. 15:58
9 kékcsillag

Azt pedig mar egesz halkan teszem hozza kedves cikkiro, hogy a Zorall szam eredetijet nem a Koral, hanem a Piramis egyuttes enekelte. Boldog, békés karacsonyt mindenkinek.

12 éve 2010. december 24. 12:51
8 Atlantisz67

Végül is meg kell köszönnöm a cikkírónak hogy összegyűjtötte ezeket a dalokat,ahogy portagi is írja,A lényeg a lényeg,gyerekek ne veszekedjünk.Mindenkinek Nagyon Békés Áldott Ünnepeket kívánok.

12 éve 2010. december 24. 12:44
7 portagi

Imádom ezeket a számokat! Még jó, hogy most itt egy helyen össze vannak gyűjtve, legalább nem kell külön keresgélnem őket. Köszönöm!

12 éve 2010. december 24. 12:02
6 Alicia

Már ne is haragudj, "kedves" cikk író, de ezt nagyon nem jól látod! Az emberek igenis szeretik hallani például a Wham!-től a Last Christmas-t!

Ha nem lenne, akkor száraz lenne az ünnepi hangulat! Őszintén; mit hallgatsz te karácsonykor? Pokolgépet? Tankcsapdát? Már ne is haragudj, ilyenkor kedves, néha nyáladzós zenéket kell hallgatni! Ezt nevezik HANGULATNAK!

Olyan cikket nem akarsz írni, hogy "A leggázabb karácsonyi ételek"?

Ott fikázhatnád a halászlét vagy a pulykasültet! Ez épp olyan dolog, hogy nem NEKED kéne eldönteni, mi a gáz és mi a jó, mert ehhez nagyon de nagyon Kismiska vagy! Ízlés dolga az egész, érted?!

Amúgy Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, s*ggfej! ;)

12 éve 2010. december 24. 11:20
5 beckett

A lista annyiból nem egészen fair, hogy Billy Mack (Bill Nighy) csak egy kitalált figura az Igazából szerelem (Love Actually) c. filmben, és pont ez a dolog lényege, h maga a szám vacak. Ezt ő maga is kijelenti :) ( www.youtube.com/watch?v=cxUENnl0DlQ 1:15-től)

De persze itt a "nem szeretnénk hallani" definícióba belefér :)