0:05
Főoldal | Rénhírek

A bécsi diploma olcsóbb a a belgrádinál

Európa egyik legrégebbi német nyelvű intézményében, a Bécsi Egyetemen még a szerb felsőoktatási intézményeknél is olcsóbban lehet diplomát szerezni annak ellenére, hogy az ausztriai egyetem hat évszázados történelme során 10 Nobel-díjast bocsátott ki – tudta meg az Edupress.

Edupress | 2013. március 14.

Az Európai Unión kívülről érkező, külföldi diákok számára a Bécsi Egyetemen való tanulás évi 700 euróba kerül, míg az uniós államok fiataljai ingyen szerezhetnek diplomát az intézményben. Összehasonlításképpen: a Belgrádi Egyetem filológia karán folytatott tanulmányokért évi 119 ezer dinárt, vagyis 6 ezer eurót kérnek el a külföldi hallgatóktól. 

A jelenleg 93 ezer hallgatóval működő Bécsi Egyetemre a felvétel szinte egyetlen kitétele a német nyelv legalább középfokon való művelése.
Az 1365-ben alapított, állami tulajdonú felsőoktatási intézménybe felvett hallgatóknak a szállás és az étkeztetés költségeit maguknak kell biztosítani – ennek az összegnek a fedezésére azonban számos ösztöndíjat nyújtanak a vállalati, illetve állami szféra oldaláról.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!