0:05
Főoldal | Rénhírek

1 félregépelés, 650 kilométeres tévedés

Capri szigete helyett a 650 km-re lévő Carpi városába érkezett a GPS-t félregépelő svéd házaspár. Igaz, mindkettő Olaszországban van.

MTI | 2009. július 29.

A híres olaszországi Capri-sziget helyett a 650 kilométerrel arrébb fekvő iparváros, Carpi nevét gépelte be célállomásként autójának navigációs rendszerébe egy svéd házaspár, amely csupán a nyüzsgő város turistairodájában tett látogatás során döbbent rá hollétére.

„Elég nehéz felfogni, hogy miként sikerült ezt megvalósítaniuk. Úgy értem, Capri mégiscsak egy sziget. Ez az első alkalom, hogy ehhez hasonló dolog történik” – mondta a Reuters hírügynökségnek Giovanni Medici, Carpi város területi önkormányzatának szóvivője.

A középkorú házaspár csupán akkor jött rá, hogy merre is jár valójában, mikor Carpi idegenforgalmi irodájában a Capri sziget nevezetességének számító Kék Barlang után érdeklődtek. „Meglepődtek, de nem voltak mérgesek. Visszaszálltak az autójukba, és elindultak dél felé” – mondta Medici.

A dél-olaszországi Nápolyi-öbölben elterülő festői szépségű Capri-sziget elsősorban a romantikus vakációról álmodozó turisták célpontja, és már a római idők óta a legkedveltebb nyaralóhelyek közé tartozik. A nyüzsgő iparváros, Carpi pedig az ország másik végében lévő Emilia-Romagna tartományban fekszik.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...