0:05
Főoldal | Rénhírek

Riválisa akad az Amazon Kindle e-olvasónak

Az új e-olvasó ugyanannyiba kerül, mint riválisa, csak többet tud annál. Szakértők szerint a termék eséllyel pályázhat a piacvezető címre.

MTI | 2009. október 21.

A Barnes & Noble amerikai könyvkereskedő és-kiadó cég mutatta be az új e-könyv olvasót, amely elsősorban az Amazon Kindle nevű elektronikus olvasójával kívánja felvenni a versenyt. Az új alkalmazás színes képernyős, az ára pedig hajszálra megegyezik a Kindle-éval. A 259 dolláros újdonság piacra dobását a közelgő ünnepi szezonra időzítette a könyvkereskedő.
Az eszköz segítségével a felhasználók megoszthatják egymás között a könyveket, amire a Kindle jelenleg nem képes. A Nook névre hallgató programot novembertől vásárolhatják meg az olvasók a Barnes & Noble közel nyolcszáz üzletében az Egyesült Államokban.
Az alakulóban lévő elektronikus könyvolvasó piac – amelynek sikerét a Kindle alapozta meg – az elektronikai ipar fő csataterévé vált az idei ünnepi szezon közeledtével. Várakozások szerint az Egyesült Államokban mintegy 3 millió e-olvasót értékesítenek a karácsonyig hátralévő időszakban, 2010-ben pedig megkétszereződhet az eladások száma.
A Barnes & Noble színes duál képernyője jelenleg egyedülálló a piacon. A Nook a Kindle által tárolt könyvmennyiséghez hasonlóan 1500 művet tud elraktározni. A Nook-használók viszont két hét erejéig kölcsön is adhatják egymásnak a tárolt könyveket.
Míg a Kindle zárt rendszerben működik, vagyis az Amazonon rendelt könyveket csak a Kindle, az iPhone és az iPod Touch tudja olvasni, addig a Barnes & Noble az ePub formátumot támogatja, így az olvasók számos eszközön juthatnak hozzá a művekhez.
A cég nem sokkal online digitális könyvesboltjának elindítását követően mutatta be új termékét. A világ legnagyobbjaként emlegetett internetes e-könyvesboltban a vásárlók 700 ezer könyvből válogathatnak.
A könyvpiacon várható „digitális fordulatot” elemezve szakértők úgy fogalmaztak, hogy a Barnes & Noble előnyre tehet szert versenytársaival szemben, mivel a vásárlók az Egyesült Államokban működő közel 800 üzletben ki is próbálhatják a Nookot.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...