0:05
Főoldal | Rénhírek

Nyitott motorháztetők

A világ egyik legritkább luxusautóját és a „népi demokráciák” vezéreinek járművét mutatja be a Közlekedési Múzeum.

nyest.hu | 2014. október 27.
A Közlekedési Múzeum az őszi iskolai szünet alatt a gyermekes családokat különböző programokkal várja a Múzeumok Őszi Fesztiváljának keretében. Október 28-án, kedden 11:00 órakor A gőzmozdonyok fejlődése a dualizmus korában című, tárlatvezetéssel összekötött séta műtárgyak és modellek segítségével idézi fel a magyar vasúttörténet dicsőséges időszakait.

Október 29-én, szerdán a világ egyik legritkább luxusautóját és a „népi demokráciák” vezéreinek járművét mutatja be szakértő restaurátor. A 11:00 órakor kezdődő Nyitott motorháztetők programon a Maybach és a ZISZ autók motorháztetői mögé lehet bekukkantani, az autók érdekes műszaki megoldásairól autórestaurátor beszél.

Maybach Zeppelin DS 8 Cabriolet
Maybach Zeppelin DS 8 Cabriolet
(Forrás: Wikimedia Commons / Cete / GNU-FDL 1.2)

Az 1934-ben gyártott Maybach Zeppelin DS 8-as luxusautót néhány hónapja láthatja csak a nagyközönség. Ebből a típusból – az összes karosszéria-változatot beleszámítva – kevesebb, mint 30 darab készült. A ZISZ 115-ös páncélozott szovjet luxusautót a „népi demokráciák” vezetői kapták a Szovjetuniótól, így Magyarországra is jutott 10 darab. A kiállított, a Magyar Nemzeti Bank elnöke által használt fekete autót hatalmas méretű motor hajtotta.

Október 30-án a világ egy érdekes kikötőjében lehet tesztelni a hajóvezetési képességeket: interaktív játékos csoportfoglalkozást szerveznek diákoknak a hajós élet mindennapjairól hajóvezető szimulátorral és más játékos feladatokkal.  A Mit csinál ősszel a hajóskapitány? program alkalmával az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a vízi életbe, képzeletben végigsétálhatnak egy hajó fedélzetén. Aki kíváncsi arra, mi is az a csiga, mire használták régen a szextánst, honnan hová „utazik” a búza vagy a farmernadrág, hogyan kell csomózni a kötelet a biztonságos kikötés érdekében, vagy szeretnéd kipróbálni, milyen érzés hajót vezetni, az látogasson el a Közlekedési Múzeumba!

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!