0:05
Főoldal | Rénhírek

Nyerjen toleranciával!

Az előítélet-mentesség jegyében született versekkel lehet pályázni a Tűzraktér májusi fesztiváljára. Műfordítókat is várnak.

nyest.hu | 2010. április 15.

Nemcsak magyar, hanem külföldi versírók műveit is várja a Művészettel a diszkrimináció ellen elnevezésű nemzetközi fesztivál – írja a kultura.hu portál. A téma – ahogy a rendezvény nevéből sejthető – „az előítéletek és a társadalmi bűnbakképzés elleni fellépés”.

Magát a fesztivált a Tűzraktérben rendezik majd meg, és nem csupán az irodalom jegyében fog zajlani. Mivel a rendezvény összművészeti, különféle művészeti ágak kapnak majd szerepet, de a versíró pályázattal az irodalomra szeretnék helyezni a hangsúlyt. A beérkezett költeményekhez pedig kétnyelvű (angol és magyar) kiállítást is szerveznek, és a legsikeresebb versek háromnyelvű antológiában jelennek majd meg.

Aki kedvet érez a versíráshoz, és szívesen gazdagítaná a májusi fesztivál kínálatát, az internationalaffairs@tuzrakter.hu e-mail címre küldheti munkáit április 24-ig. Mivel a kiírás nemzetközi, műfordítók jelentkezését is várják a szervezők.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!