0:05
Főoldal | Rénhírek

Noé – betiltva

Nem kapott engedélyt a kínai bemutatásra a Noé című amerikai film, amelynek a gazdasági mellett vallási okai is lehetnek – írja a South China Morning Post hongkongi napilap.

MTI | 2014. május 11.

Az amerikai mozikban hatalmas népszerűségnek örvendő, bibliai témájú film elutasítását hivatalosan nem indokolták. A kínai filmpiacon az elmúlt időszakban több nagy sikerű hollywoodi filmet is bemutattak. Az Amerika Kapitány – A tél katonája több mint 700 millió jüanos (25,2 milliárd forint) bevételt hozott, a május elején debütált A csodálatos Pókember második része pedig már az első napon 61,5 millió jüant (2,2 milliárd forint) hozott. A Godzilla június közepén, a Transformers soron következő része, A kihalás kora várhatóan június végén debütál.

Kína ugyanakkor évente csupán 34 külföldi filmet enged bemutatni a hazai vetítővásznakon, részben azért, hogy a hazai piacot segítse. A Noé elutasításának vallási okai is lehetnek. A Hollywood Reporter szakmai lapnak név nélkül nyilatkozó forrás szerint egyértelműen ez áll a háttérben. A filmet korábban több muzulmán országban, így Indonéziában, Malajziában és az Egyesült Arab Emírségekben is tiltólistára tették.

A Paramount Stúdióban Darren Aronofszky rendezésében és Russell Crowe főszereplésével forgatott Noé az Egyesült Államokban eddig 100 millió dolláros, Oroszországban 32,8 millió dolláros, Brazíliában 23,4 millió dolláros jegybevételre tett szert.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!