0:05
Főoldal | Rénhírek

Nemzetiségi színházi sorozat a Merlinben

Határon Innen és Túl (HIT) néven indított új nemzetiségi színházi sorozatot a Merlin Színház; március 24-ig magyarországi szerb, bolgár, cigány, horvát, szlovák és örmény társulatok előadásait látja vendégül kiállítások, koncertek, könyvbemutatók és gasztronómiai programok kíséretében a budapesti teátrum.

MTI | 2011. február 18.

Mint Páva Rita programkoordinátor az MTI-nek elmondta, a hét előadásból és számos kísérőprogramból álló sorozatot a Merlin Színház a Pro-Progressione kulturális irodával és a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség Egyesületével együttműködésben szervezte meg.

Csütörtökön a Cinka Panna Cigány Színház lép fel a Merlinben Szécsi Magda Csörgőkezű, Vödörjáró, Dobhasú című interaktív zenés mesejátékával. Az előadás kísérőprogramjai között könyvvásár, zenei bemutatók és szakmai beszélgetés is helyet kapott. Február 24-én a Malko Teatro mutatkozik be a Balkán Express című produkcióval, előtte egész nap bolgár népzene szól majd a színházban.

A Pécsi Horvát Színház a Verőcei (Virovitica) Színházzal és a kaproncai (Koprivnica) Ludens Teatarral (Horvátország) közösen Buchan-Hitchcock-Barlow 39 lépcsőfok című krimijét mutatja be március 3-án a Merlinben, ahol aznap busójárás és horvát képzőművészeti kiállítás is lesz.

A szlovák kultúrát interaktívan bemutató programok kísérik majd március 17-én a szarvasi Cervinus Teátrum Angyal című előadását, majd két héttel később az Örmény Színház vendégszerepel Nelly Shahnazaryan Keresztút című színművével, örmény kulturális kiállítással és foglalkozásokkal együtt.

Mint Páva Rita elmondta, a szervezők további célja, hogy ne csak magyarországi nemzetiségi társulatok, hanem határon túli magyar színházak is bemutatkozhassanak Budapesten, erre a tervek szerint a Határon Innen és Túl áprilisban kezdődő következő sorozata nyújt majd lehetőséget.

A HIT részletes programját a színház honlapján (www.merlinszinhaz.hu) találhatják meg az érdeklődők.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!