0:05
Főoldal | Rénhírek

Nem írt doktorit, mégis díszdoktorrá avatták

A szórakoztatóipar gazdagításáért kapott díszdoktori címet egykori egyetemétől Susan Boyle skót énekesnő.

MTI | 2012. július 10.

A West Lothian-i sztárt az edinburghi Margit Királynő Egyetem avatta díszdoktorává: az az intézmény, ahol Boyle egykor szociálismunkás-képzettséget szerzett. Az elismerésről szóló okmányt az intézmény alapító kancellárja, Sir Tom Farmer nyújtotta át az énekesnek – közölte a BBC News.

 A Blackburnben nevelkedett Boyle a brit ITV csatorna Britain's Got Talent című tehetségkutató műsorának 2009-es szériájában tett szert hatalmas népszerűségre. Annak idején az I Dreamed a Dream című dallal lopta be magát a verseny zsűrijének és közönségének a szívébe.

 Az előadást megörökítő felvétel egyik változata ez idáig 21,5 milliós nézettséget produkált a YouTube videomegosztó portálon. Boyle 2009-ben megjelent első albuma, amely az I Dreamed A Dream címet kapta, minden idők leggyorsabban fogyó debütáló lemezének számított három évvel ezelőtt.

Az énekesnőnek azóta két másik korongja is megjelent. Eddig összesen 18 millió albumot adott el világszerte, 120 platina- és aranylemezt produkálva 38 országban. Nagy-Britannián kívül az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Írországban és Japánban is fellépett televíziókban, és énekelt XVI. Benedek pápa és II. Erzsébet királynő előtt.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!