0:05
Főoldal | Rénhírek

Náci kanalak versenye az irodalmi díjért

Féregvadászok, halálos robotok és náci kanalak is versengenek idén a legkülönösebb címért odaítélt Diagram Díjért.

MTI | 2010. február 23.

A győztes hat kötet közül kerül majd ki. A legfurcsább cím „címéért” versenyez az Afterthoughts of a Worm Hunter (Egy féregvadász utólagos gondolatai), a Collectible Spoons of the Third Reich (A Harmadik Birodalom kanalai gyűjtőknek), a Governing Lethal Behavior in Autonomous Robots (A halálos viselkedés irányítása autonóm robotoknál), a Crocheting Adventures with Hyperbolic Planes
(Horgoló kalandok hiperbolikus síkokkal), a The Changing World of Inflammatory Bowel Disease (A gyulladásos bélbetegségek változó világa), valamint a What Kind of Bean is This Chihuahua? (Milyen bab ez a csivava?).
A pénteken nyilvánosságra hozott hatos listát összesen 90 könyvről szűkítették le, a versenyből ezzel olyan címek estek ki, mint a The Origin of Feces (Az ürülék eredete) vagy a Bacon: A Love Story (Bacon szalonna: egy szerelmi történet).
Az 1978-ban alapított Diagram Prize (Diagram Díj) győztesét a nagyközönség választja ki a hat versenyben maradt cím közül a díjat gondozó brit könyvpiaci magazin, a The Bookseller honlapján leadott szavazatokkal. A nyertes címet március 26-án hozzák nyilvánosságra.
Az elmúlt években olyan könyvek nyerték el a Diagram Díjat, mint a Bombproof Your Horse (Tedd a lovad bombabiztossá) vagy a Living With Crazy Buttocks (Őrült farpofákkal az élet).

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!