0:05
Főoldal | Rénhírek

Munkakereső fieszta!

A netes munkakeresés és az e-ügyintézés rejtelmeibe is bevezetik az érdeklődőket az idei Internet Fiesta országos rendezvénysorozaton, melynek a könyvtárak adnak otthont péntektől egy héten át.

MTI | 2012. március 23.

Mivel az idei esztendő témája a munka és tanulás a neten, a rendezvény célja az internet lehetőségeinek bemutatása: hogyan lehet munkát keresni és miként intézhetjük hivatalos ügyeinket az interneten, mi az e-learning, milyen lehetőségek nyílnak a távmunkára, hogyan lehet tájékozódni vagy éppen pályaválasztási oldalakat böngészni. Az e-könyvek és adatbázisok használata szintén segítheti az önképzést és a nyelvtanulást, így a használatukat bemutató programok hangsúlyosan szerepelnek az Internet Fiesta rendezvényei között – közölte Kristóf Hajnalka sajtófelelős az MTI-vel.


Az összegzés szerint több mint 220 település csaknem 300 intézménye 1100-nál is több programot kínál az érdeklődőknek, a legtöbb rendezvényt Bács-Kiskun és Borsod megyében hirdették meg. Az egyhetes rendezvény ideje alatt a közkönyvtárakban különböző programokat rendeznek, a többi között játékos foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek, az idősebbek pedig elsajátíthatják az internetes ügyintézés fortélyait. Emellett előadásokat és ismertetőket hallhatnak az érdeklődők az álláskeresésről vagy éppen az önéletrajz és a motivációs levél írásának szabályairól. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség a rendezvény záró konferenciáját március 29-én a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központi épületében tartja.

Az Internet Fiestát 2001 óta tartják meg minden évben a programhoz csatlakozó könyvtárakban azzal a céllal, hogy minél több emberrel ismertessék meg az internet világát és elősegítsék a digitális írástudás elterjedését. A könyvtárakban kínált programokról az interneten tájékozódhatnak az érdeklődők részletesebben.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!