0:05
Főoldal | Rénhírek
Mese, mese, meskete...

Mesebeli családok versenye

Mi történik az elmondott esti mesékkel? Előkerülnek még valahonnan, miután elaludtunk? Ha nem is mindet, de legalább néhányat megőrizhet, ha jelentkezik a családi meseíró versenyre, ahol a család által írt és illusztrált meséket versenyeztetik.

nyest.hu | 2010. március 7.

Fürdés, pizsama, fogmosás, egy-kettő, tessék ágyba bújni! És jó gyerekeknek elalvás előtt már nyílik is a mesekönyv, és előbújnak belőle sárkányok, királykisasszonyok, manók... de az is lehet, hogy a mesekönyv elő se kerül, hanem apa vagy anya képtelenebbnél képtelenebb történeteket talál ki, hogy elszórakoztassa a csemetét, amíg az nem tanúsítja egyenletes szuszogással, hogy mára vége a szülői műszaknak.

Ha nem is hétfejű...
Ha nem is hétfejű...
(Forrás: sxc.hu/Jorge Vicente)

De mi történik elalvás után a saját mesékkel? Elillannak, és sose kerülnek elő többet? És mi lenne, ha megmaradnának, papírra jegyezve – akár színesnél színesebb rajzokkal együtt? A Pingálók Kreatív Műhely azoknak írta ki pályázatát, akiknek már megfordultak efféle gondolatok a fejében: családi illusztrált meséket várnak ugyanis az ország minden részéről – olvasható a Kultúra.hu hírei között.

A kiírás szerint a gyerekeknek és szülőknek közös feladata megírni a mesét, a kicsiknek pedig még rajzokkal díszíteniük is kell azokat. A választék óriási: a tündér- és varázsmesétől az állatoson és tréfás mesén a tanmeséig bármiből válogathat a családi szerzőgárda, sőt írhatnak valóságmesét is – saját magukról. A műveknek öt gépelt oldalba kell beleférniük, és öt-hat illusztráció gazdagíthatja őket. A vállalkozó kedvű csemeték életkora alapján három kategóriában lehet indulni: a 4-5, 6-7 és 8-9 éves korúak között.

A szakmai zsűri számos szempont alapján értékel. Külön veszik figyelembe a rajzokat és külön a mesét. Nemcsak a kreativitást és a tudást, de az ügyességet, stílust és humort is értékelik. A nyertesek pedig természetesen mesés ajándékokban részesülnek. Ha kedvet kapott, családjával március 15-től május 15-ig jelentkezhet!

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!