0:05
Főoldal | Rénhírek
Legjobb óravázlat 2010

Megvan a legjobb óravázlat!

Köszönjük olvasóinknak az ötletesebbnél ötletesebb óravázlatokat. Játékunk nyertese a hajtás után!

nyest.hu | 2010. április 16.

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete által kiírt óravázlat-pályázatot nagy érdeklődés kísérte: számos munka érkezett be angol, illetve német nyelven. Ezúton is köszönjük a résztvevőknek az érdeklődést és a színes, részletes, jól átgondolt pályamunkákat. Minden óravázlat írója komolyan vette a feladatát, és igen kreatív, ötletes munkákat küldött.

Örömmel tapasztaltuk, hogy volt olyan angol nyelvet oktató, úgynevezett internetes óravázlat is, amely a kor kihívásainak megfelelően a modern technika adta lehetőségekre alapozott.

Összességében a legjobbnak ítélt óravázlat a Mein bester Unterrichtsplan címet viselő pályázat lett. Ennek szerzője Kovácsné Kereső Andrea, aki egy kezdő csoport három hetes tanulásának összefoglaló óráját tervezte meg. Az óra célja a bemutatkozás (család, szabadidő) témakörének ismétlése, valamint a témákhoz kapcsolódó szókincsbővítés volt.

Az értékeléskor a vizsgált szempontok a következők voltak: az óra célkitűzése, lépései, időbeosztása, az órán használt munkaformák és eszközök, illetve az óra megvalósíthatósága a fenti szempontok figyelembe vételével.

Kereső Andrea óravázlata egy kimagaslóan jól felépített órát mutatott be sok jó ötlettel és változatos munkaformákkal. Az óra célkitűzése világos volt, a lépések megfelelően szolgálták a kitűzött célt, és az oktató jól kiaknázta a kommunikatív módszertan kínálta eszközöket.

Nyertesünknek szeretettel gratulálunk, és minden pályázónak továbbra is sikerekben gazdag munkát kívánunk!

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!