0:05
Főoldal | Rénhírek

Megismételt közgyűlést tart a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége

Vasárnap megismételt közgyűlést tart a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCSMSZ). A csángó értelmiségiek nyílt levélben fordultak a szövetség vezetőihez.

MTI | 2009. június 12.

Az április 26-ra meghirdetett közgyűlésén kétszer annyian jelentek meg, mint ahányan elfértek volna a bákói (Bacau) kultúrház kistermében. A szervezők ezért június 14-re hívták össze újból a tagokat a bákói művelődési otthon hétszáz  férőhelyes nagytermébe.
A közgyűlés napirendjén szerepel többek között az elmúlt időszak tevékenységi és pénzügyi beszámolója, tisztújítás, valamint az alapszabályzat egyes pontjainak módosítása.
A vasárnapi közgyűlés előtt 27 csángó származású értelmiségi felhívást tett közzé szerdán, a „felületesen, gondatlanul szervezett” április 26-i közgyűlés miatt. Nyílt levelükben azt kérik, hogy a szervezet vezetői a közgyűlés sikere érdekében „tájékoztassák a szervezet tagjait a tervezett napirendi pontokhoz kapcsolódó tervezetekről, biztosítsák minden hozzászólónak a lehetőséget, hogy álláspontját méltósággal kifejthesse”, valamint kérik a „nagyra becsült oktatókat, tanárokat, hogy segítőkészségüket az összefogás, az együttműködés szolgálatába állítsák” – olvasható a Háromszék című sepsiszentgyörgyi napilap internetes oldalán.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...