0:05
Főoldal | Rénhírek

Második-harmadik helyen Debrecen és Szeged

Első helyen 8.236 továbbtanuló diák jelölte meg a Szegedi Tudományegyetemet (SZTE), így változatlanul a második-harmadik legnépszerűbb képzőhely a Tisza-parti universitas az országban – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

MTI | 2012. április 17.

Szegeden összesen 15.603 fiatal szeretne továbbtanulni 2012 őszétől. A jelentkezők száma a 22 százalékos országos adatnál kisebb arányban, 16 százalékkal csökkent – mutatja a felvételizőkről közzétett adatsor.

Alapképzésben 10.346, míg mesterképzésben 2.818 fiatal kíván a szegedi universitason tanulni – állami támogatásra 13.402 jelentkező pályázik.

Az ELTE mögött fej-fej mellett a második-harmadik legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmény évek óta a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem. A két képzőhely között az első helyes jelentkezők szám alapján idén csak 42 a különbség, Debrecen javára.

Az első helyen megjelölt karok közül a vidék második legnépszerűbb helye az SZTE természettudományi és informatikai kara. A legnépszerűbb húsz egyetemi kar közé került az SZTE bölcsészettudományi kara – 13. helyen –és a Juhász Gyula pedagógusképző kara – 19. hely ˜– is.

A négy legnépszerűbb alapszak – a gépészmérnök, a mérnök informatikus, a gazdálkodási és menedzsment, illetve a kommunikáció és médiatudomány alapszak – a szegedi képzési kínálatban is megtalálható. Mesterképzésben a nappali tagozatra jelentkezők legtöbben a vezetés és szervezést, a nemzetközi tanulmányokat, valamint a kommunikáció- és médiatudományt választották.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!