0:05
Főoldal | Rénhírek

Már az egyetemi sportolóknak is tiltják a Twittert

A teniszezők után az amerikai egyetemek sportcsapatainak játékosait is eltiltják a mikroblogolást.

MTI | 2009. szeptember 29.

A US Open teniszezői után a Texas Tech egyetemi sportcsapatok tagjainak is twitterezési tilalmat rendeltek el, miután az egyik játékos a mikroblog szolgáltatáson keresztül kritizálta edzőjét.

Mike Leach, a Texas Tech trénere szerint egy csomó önimádó játékos semmi mást nem akar, csak ülni és önmagáról csevegni. „Nos, ha szükséges, tükröt ragasztunk néhányuk öltözőszekrényére, de nem kell, hogy twitterezzenek” – hangsúlyozta.

Korábban Dawid Clowneynak, a New York Jets amerikaifutball-csapat egyik elfogójának azért kellett a kispadra ülnie, mert a Twitterre írt üzenete kihozta a sodrából Rex Ryant, a csapat edzőjét.

A Miami Heat profi kosárlabdacsapat tagjainak szintén megtiltották, hogy akár hazai pályán, akár vendégszereplés közben a mobiltelefonokról is küldhető, legfeljebb 140 karakteres bejegyzésekkel csevegjenek. Dwyane Wade, a csapata sztárja elfogadta a csevegési tilalmat. „Ha dolgozni mész, akkor dolgozni kell. Twitterezni lehet előtte vagy utána” – mondta Wade, aki egyébként sem tartja magát a közösségi oldal megszállottjának. Mint hozzátette, ő nem az az ember, aki rohan, és a szünetben is üzenetírásba kezd a mosdóban.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...