0:05
Főoldal | Rénhírek

Macskaesküdt: nem baj, ha nem tud jól angolul

Macskát rendelt be esküdtnek az Egyesült Államokban egy bíróság, és még azután is ragaszkodott az állatülnökhöz, hogy annak gazdája tudatta: macskája nem tud beszélni és nemigen ért angolul.

MTI | 2011. január 18.

Az állat tulajdonosa, Anna Esposito, miután macskája megkapta a bírósági „behívót", hiába írt vissza a bostoni bíróságnak, hogy bizonyára tévedés történt, mivel az esküdti kötelességének teljesítésére felszólított Tabby Sal nevű „illető" nem ember, hanem macska. A törvényszéki hivatal nem fogadta el a kifogást, és az sem nyomott semmit a latban, hogy a nő leveléhez állatorvosi igazolást is csatolt, mely szerint a szóban forgó beidézett rövidszőrű házimacska. A bíróság válaszlevelében ellentmondást nem tűrőn közölte: Tabby Salnek meg kell jelennie a március 23-i bírósági tárgyaláson.

„És mit mond majd, amikor megkérdezik tőle, hogy a vádlott bűnös vagy nem bűnös? Mijaú?" - idézte a nőt a The Daily Telegraph című brit lap.

Egy, az amerikai jogrendszerrel foglalkozó honlap szerint egyébként nem elvárás, hogy az esküdtek tökéletesen tudjanak angolul.

Esposito úgy véli, macskája azért kaphatta a bírósági beidézést, mert a legutóbbi népszámláláskor beírta őt az űrlap öleb rovatába, idővel pedig a hivatalos nyilvántartásban Tabby kandúr feltehetően az állampolgárok közé keveredett.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!