0:05
Főoldal | Rénhírek

Karácsonyi szenzáció: kelendőbb volt az e-könyv, mint a nyomtatott

Első ízben karácsony napján (december 25-én) az Amazon internetes áruház több könyvet adott el digitalizált változatban, mint nyomtatott formában.

MTI | 2009. december 21.

„A Kindle (elektronikuskönyv-olvasó) az Amazon történetének legtöbb példányban eladott terméke lett, karácsony napján pedig a vevők több könyvet vásároltak a Kindle-hoz, mint papírra nyomtatott könyvet” – olvasható a cég szombati közleményében.

Az online áruház e-könyvkatalógusában 390 ezer, többségében angol nyelvű mű közül lehet válogatni.

A digitalizált könyvek december 25-i sikere nem meglepő a megelőző hetekben eladott Kindle készülékek nagy számát tekintve. Az Amazon nem árulta el, hány darabot adott el az e-könyv-olvasóból, csak annyit közölt, hogy a november 15. és december 19. közötti időszakban ez volt a legkeresettebb termék az elektronikus cikkek kategóriájában, megelőzve az iPod touch érintőképernyős médiahordozót.

Az internetes áruház szerint a világ 178 országából rendeltek termékeket, a legforgalmasabb nap december 14. volt, amikor 9,5 millió megrendelés érkezett. Csak Németországban ezen a napon 1,7 millió terméket rendeltek, vagyis másodpercenként húszat, 40 százalékkal többet, mint a tavalyi rekordnapon.

Németországban az Amazontól rendelt karácsonyi ajándékok listáját a Harry Potter és a félvér herceg, illetve a Jégkorszak 3 – A Dinók hajnala című DVD vezette a november 1. és december 22. közötti időszakban.

A megnövekedett kereslet kielégítésére az e-áruháznak több mint 5000 idénymunkást kellett felvennie karácsonyra Németországban.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...