0:05
Főoldal | Rénhírek

Roma újságírókat keresnek

A 2010 januárjában kezdődő intenzív újságíró gyakornoki programra legalább érettségivel rendelkező roma fiatalok jelentkezését várják.

MTI-OS | 2009. december 1.

A budapesti Független Médiaközpont 2009/10-ben újabb újságíró képzési programot indít roma fiatalok számára. A Független Médiaközpontban 1998 óta 104 hallgató végezte el a roma újságíró-gyakornoki tanfolyamot – közülük ma már sokan dolgoznak riporterként, szerkesztőként, operatőrként a magyarországi média szerkesztőségeiben. Az újságíró-gyakornoki program célja, hogy tehetséges roma fiatalokat készítsen fel az újságírói pályára.

A 2010 januárjában kezdődő kurzusra legalább érettségivel rendelkező roma fiatalok jelentkezhetnek. A képzés ötvözi az elméleti és a gyakorlati felkészítést. A több hónapos intenzív – napi 8-9 órás – elméleti oktatás során a hallgatók elsajátítják az újságírás alapjait és a hozzá kapcsolódó politikatudományi, társadalmi, gazdasági, médiajogi és -etikai ismereteket, s gyakorlatközpontú műhelyfoglalkozásokon ismerkednek meg a rádiós és a televíziós hírkészítés alapjaival. Ezt követően a gyakornokok lapok, rádiók, televíziók, hírportálok szerkesztőségeiben dolgoznak újságíró-mentorok irányításával. A szakmai gyakorlat idején is visszajárnak a Független Médiaközpontba további képzésekre és egyéni konzultációra.

A képzés és a szakmai gyakorlat teljes napi lekötöttséget igényel a résztvevőktől, akik a program idejére tanulmányi hozzájárulásban részesülnek.

A programra sikeres írásbeli és szóbeli felvételi vizsga alapján lehet felvételt nyerni. Jelentkezni írásban lehet a Független Médiaközpont címén (1088 Budapest, Vas u. 6. 1/5.) vagy e-mailen (cij@cij.hu).
A jelentkezés feltételei:
- 1-2 oldalas írás vagy cikk
- önéletrajz
- motivációs levél, amelyben a jelentkező megindokolja, miért jelentkezik a tanfolyamra.
Jelentkezési határidő: 2009.  december 14. A szóbeli vizsga időpontja 2009. december 16. (szerda). A jelentkezők erről külön értesítést kapnak.
A programot a Nyílt Társadalom Intézete (Open Society Institute) és a Magyar Fejlesztési Bank támogatja.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...