0:05
Főoldal | Rénhírek

Az Outlook felett eljárt az idő

Elsöprő győzelmet aratott a Gmail levelezőrendszer a Microsoft Outlook fölött egy friss közvélemény-kutatás tanúsága szerint.

nyest.hu | 2010. január 4.

A mashable.com nevű portál a világháló legöregebb kommunikációs formájáról, az e-mailről készített nemrégiben felmérést. A tanulmány két levelezőprogram népszerűségét mérte fel: a Microsoft Outlook nevű alkalmazását és a Google Gmailjét.

Eddig több mint 5 ezer felhasználó adta le szavazatát, ezek alapján a nyertes egyértelmű: a voksolók 70 százaléka a Gmail szolgáltatására esküszik, 11 százalék állítja, hogy mindkét rendszer egyformán jó, míg a felmérésben résztvevők mindössze 19 százaléka szavazott az Outlookra.

Ez alapján úgy tűnik, a webalapú rendszerekkel szemben az egy adott számítógéphez kötött levelező rendszer felett végleg eljárt az idő. A közvélemény-kutatáshoz fűzött vélemények azonban elfogultsággal vádolják a felmérés kivitelezőjét. Ahogy az egyik hozzászóló fogalmaz: „Nemsokára már azt fogjuk olvasni, hogy az emberek 70 százaléka Google Docs-t használ, és csak az emberek 19 százaléka Microsoft Office-felhasználó.”

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...