0:05
Főoldal | Rénhírek
Morálzsibbasztás

Az év vírusvideói

Egyik kedvenc portálunk, a Mashable listával örvendeztetett meg bennünket: az év tíz leginnovatívabb, legjobb vírusvideóját ígérték nekünk. A kisragadozó kicsit azért hümmög, és kéréssel fordul olvasóihoz. Fontos teendő szombati munkanapra a cikkben.

nyest.hu | 2010. december 11.

Mi az, ami minden irodai munkaadó rémálma és minden internetközeli munkavállaló rejtett öröme? Természetesen a vírusvideó, ami bearanyozza az unalmas délelőttöket, és ami kitűnően alkalmas arra, hogy e cikk megjelenésének napján (azaz a decemberi szombati munkanapon) kissé hátráltassa a kollektív hatékonyságot.

A vírusfilmek pszichológiája egy képben – jelenet az első helyezett filmből. Vajon, megtalálja-e olvasónk a vonatkozó részt?
A vírusfilmek pszichológiája egy képben – jelenet az első helyezett filmből. Vajon, megtalálja-e olvasónk a vonatkozó részt?

A vírusvideók a videómegosztással egyidősek, a kilencvenes évek derekától eleinte emailben terjedtek. Ma már a marketingügynökségek egyik kedvenc eszközének számítanak, egy rendes promóciós kapmány meg sincs nélkülük.

A Mashable portál Josh Warner jóvoltából áttekintette az év legjobb vírusvideóit. Ezt a válogatást adjuk most közre. Szerény véleményünk szerint a medvét lelövő vadász valóban innovatív – őszintén szólva órákra bénította le az egészséges szerkesztőségi munkát –, a többi azonban nem sok újat ad hozzá ahhoz, amit eddig is ismertünk a műfajban.

Pályázat

Kommentelje a cikk alá kedvenc magyar nyelvű vírusvideóját, a jövő héten pedig megszavaztatjuk olvasóinkat arról, melyik tetszett nekik a legjobban.

10. A névjegykártya-dobálás mestere

Ez az ember a névjegykártyáival minden jel szerint ölni is tudna. A videó egy új Samsung-kamerát reklámoz.

9. A foci, a foci...

A Babel rendezője, Alejandro Inarritu készítette ezt a filmet a Nike-nak. Bár  nekem legalábbis kicsit hosszúnak tűnik, már az első héten több millióan töltötték le.

8. A katona mindannyiunkban

Enyhén szólva kissé brutális, innen, Európa közepéből nézve, ahogy a Call of Duty vírusfilmjében napjaink átlagembere éppen szitává lövöldözi napjaink átlagemberét. Persze, lehet, ez csak azért van, mert az egészet mi élőben láthattuk évekig, alig néhány kilométerre.

7. Swagger Wagon

Elsőre megrázó, ahogy egy szolid, középkorú, középosztálybeli párocska mindennapjairól reppel a Toyota előtt, de az „in this house there is no motherfather swearing” szöveg után az egész kezd kimondottan szürreálissá lenni. Mindenesetre, az biztos, hogy nem ezért a filmért kezdünk majd Toyotákat venni.

6. Google Chrome-sebességteszt

Tudta ön, hogy a Chrome gyorsabb böngésző, mint a krumpli, a hang, vagy a fény? Mi sem, de innen kiderül.

5. Angolos dilemma: Bálint- (Valentin)-napi focimeccs

A Pumának van füle és meghallja az angol munkásosztályt aggasztó problémákat. Ezek közül a legnyomasztóbb az a dilemma, hogy mit csináljon a focidrukker proli a csajok számára legfontosabb ünnepen, ha aznap a legfontosabb meccsek mennek a tévében? (A gyengébbek kedvéért: a meccset az angol munkás, ha nem a helyszínen, akkor hagyományosan kizárólag az úgynevezett kocsmában tudja csak megtekinteni, mely helyszínt nevezett angol munkás nője csak igen nehezen tudná elképzelni magának e fontos ünnepnapon.) A megoldás a filmben.

4. Öreg hal

A narciszista pózban tündöklő színész, Isaiah Mustafa videója is belekerült a válogatásba. A filmecske ugyan valóban jól sikerült, de, őszintén szólva, azért annyira nem vagyunk eldőlve tőle, hogy ennyi aranyérmet aggassunk a filmkészítők nyakába.

3. Az Amerikát átgyalogló fickó

Az ismert farmernadrággyártó vírusfilmében egy fickó két perc alatt gyalogol át Amerikán. A nyilván nem kétforintos költségvetésű filmhez egy térkép is dukál, amin megtekinthetjük, merre jártak a film készítői. A filmecske érdekessége, hogy készítői 2 770 állóképből ollózták össze.

2. Fő a biztonság!

Természetesen nem minden vírusvideó a humorról szól.

A „mindig csatolja be biztonsági övét”-típusú reklámok általában a vér-összetörött autó-plüssmackó a felezőn-mentő/rendőr/tűzoltó képeket igyekeznek képileg is jól kihasználni. Ehhez képest a sussexi közlekedésbiztonsági társulás által megrendelt filmecske igencsak más, és bár heppiendes végkicsengésű, azért megrázó a maga módján.

1. A vadász lelő egy medvét!

A Tipp-Ex által legyártatott filmecske lehetőségek széles választékát ajánlja fel a nézőnek, szinte bármit megtesz nekünk a medve és a vadász, ha tudunk angolul. Kétségkívül első helyezet.

A teljes változat innen érhető el.

Nekünk azért van egy saját listánk is magyar nyelvű vírusvideókból, amit szeretnénk összevetni olvasóink kedvenceivel. Szóval küldje vagy kommentelje be a saját személyes kedvencét (magyar nyelvű legyen), az így összejött listáról pedig szavazást tartunk.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (1):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
13 éve 2010. december 12. 16:18
1 kardigán

nini, a call of dutyban az ott kobe bryant meg jimmy kimmel