0:05
Főoldal | Rénhírek
középmezőnyben

Az ELTE a legjobb magyar egyetem

A Center for World University Rankings (CWUR) 2015. július 17-én hozta nyilvánosságra legfrissebb, a világ legjobb ezer egyetemét rangsoroló listáját. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem – a lista legjobb magyar intézményeként – a 458. helyen szerepel.

nyest.hu | 2015. július 20.

A legjobb tíz között idén is nyolc amerikai és két brit intézményt találunk: a rangsor élén a Harvard University, a Stanford University és a Massachusetts Institute of Technology szerepel, amelyeket a University of Cambridge és a University of Oxford követ.

A listára hat magyar intézmény került fel: az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 458., a Semmelweis Egyetem a 617., a Debreceni Egyetem a 667., a Szegedi Tudományegyetem a 731., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 819., a Pécsi Tudományegyetem pedig a 892. helyen végzett.

Az ELTE a legjobb magyar egyetem
Forrás: elte.hu

A régió egyetemei közül a Bécsi Egyetem a 223., a prágai Károly Egyetem a 270., a krakkói Jagelló Egyetem a 451., a Grazi Egyetem az 584. helyen szerepel a rangsorban.

A CWUR nyolc szempont alapján rangsorolja az egyetemeket, többek között az oktatás minősége, a végzett hallgatók elhelyezkedése, az oktatók kiválósága, a publikációk száma, az idézési arány és a szabadalmak száma alapján.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!