0:05
Főoldal | Rénhírek

A világhálón is kereshető lesz az Akadémiai Könyvtár gyűjteményének egy része

Az Athenaeum az interneten projekt keretében a világhálón is kereshetők lesznek a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárának (MTAK) és öt akadémiai kutatóintézet könyvtárának jelentős része; a program nyitórendezvényét december 15-én tartják.

MTI | 2010. december 8.

A MTAK közleménye szerint az Akadémiai Könyvtár, valamint a Kémiai Kutatóközpont, az Ökológiai és Botanikai Kutatóintézet, a Pszichológiai Kutatóintézet, a Talajtani és Agrokémiai Kutatóintézet és az MTA Világgazdasági Kutatóintézet által létrehozott konzorcium 70 millió forint támogatást nyert az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében. Az elnyert támogatás egyebek közt lehetővé teszi, hogy a MTAK és az öt kutatóintézet könyvtári gyűjteményeinek jelentős része az interneten keresztül is kereshető lesz 2011 őszétől.

A jövő szerdai nyitórendezvényen Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, valamint Náray-Szabó Gábor akadémikus, a MTAK főigazgatója mond köszöntőt, majd előadások hangzanak el a könyvtárak mai szerepéről.

Csépe Valéria akadémikus, az MTA főtitkárhelyettese, valamint
Kopp Mária, a Semmelweis Egyetem egyetemi tanára közreműködésével könyv-örökbefogadási ünnepséget tartanak.

Az eseményt Hegedűs Endre zongoraművész játéka színesíti, s megrendezik a Pannónia Női Borrend borkóstolóját is.

A rendezvénynek december 15-én 15.00 órai kezdettel a MTAK ad otthont (1051 Budapest, Arany János u. 1.). További információk a www.mtak.hu címen olvashatóak.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!